Over Sagio.be

Sagio.be is de eerste non-profit organisatie voor individuele studiebegeleiding in Vlaanderen voor en door studenten. Onze missie bestaat erin individuele studiebegeleiding flexibeler en transparanter te maken voor zowel bijlesnemers als bijlesgevers. Zo willen we kwaliteitsvolle bijles aan een maatschappelijk correcte prijs voor iedereen mogelijk maken. Sagio.be richt zich in de eerste plaats tot universitaire studenten in Leuven (Associatie KU Leuven), maar staat open voor verbreding in de toekomst.

Visie

Sagio.be is opgericht door studenten aan de KU Leuven. ... (lees meer)

Onze drie pijlers

De diensten die Sagio.be aanbiedt, steunen op 3 pijlers: ... (lees meer)

Structuur

Na de overwinning op de ING Start Academy in 2010, ... (lees meer)

 

Ik heb hulp nodig bij mijn vakken, waar kan ik het best terecht?

Positionering Sagio.be binnen onderwijsdiensten KU Leuven

Sagio.be biedt kwaliteitsvolle bijles aan een eerlijk tarief voor de studenten op zoek naar bijles. Maar hoe weet je of het bijles is wat je zoekt? De KU Leuven voorziet in onderwijsmogelijkheden zoals hoorcolleges en oefenzittingen en biedt daarnaast ook extra studiebegeleiding aan zoals monitoraten en peer assisted learning (PAL). Als aanvulling op deze diensten biedt Sagio.be bijles aan voor en door studenten. Je bent op zoek naar hulp, maar waar kan je het best terecht?

Hoorcolleges en georganiseerde oefensessies

De KU Leuven heeft als voornaamste taak het onderwijs van haar studenten te verzorgen. Ze doet hierbij een goede job door hoorcolleges aan te bieden gedoceerd door professionele en ervaren professoren. Sagio.be is geen vervanging voor hoorcolleges, maar probeert daar te helpen waar de student structureel moeite heeft de leerstof te begrijpen en/of de leerstof op een correcte manier te verwerken. Bij Sagio.be raden we je dan ook aan om actief gebruik te maken van deze diensten die de KU Leuven voorziet en die je al een hele stap verder brengen. Op zoek naar aanvullende hulp? Neem dan een kijkje hieronder.

Monitoraten

Elke faculteit heeft zijn eigen monitoraatwerking die goed werkt en gespecialiseerde ondersteuning levert. Deze monitoraten zijn kosteloos en helpen je daar waar je net dat extra duwtje nodig hebt om een oefening op te lossen. In kleine groepen of alleen, bij hen kan je terecht wanneer je dieper op bepaalde aspecten wil ingaan. Ben je dus op zoek naar verhelderende uitleg bij slechts enkele begrippen of oefeningen, neem dan contact op met één van je monitoren.

Waarin verschilt Sagio.be van de monitoraten?

Sagio.be verschilt voornamelijk van de monitoraten in haar visie. Wij bieden langdurige begeleiding aan op maat van de student. Zo volgt elke student minstens 10u bijles bij ons. Hierbij wordt ook gefocust op de studiemethode en op het verduidelijken van verschillende begrippen uit het curriculum. Ben je dus op zoek naar persoonlijke begeleiding en naar een begeleider die je kan helpen met je studiemethode en de moeilijke begrippen en oefeningen van grotere gehelen? Dan ben je bij Sagio.be aan het juiste adres.

Faculteit economie en bedrijfswetenschappen:

De monitoren van de FEB staan klaar voor de eerstejaarsstudenten en studenten van de schakelprogramma's. Meer informatie vind je hier.

Peer assisted learning of PAL

PAL is studiebegeleiding in groep. Samen met je medestudenten en een of meerdere begeleidende ervaren studenten studeer je samen en werk je samen aan een vak. Indien PAL beschikbaar is in jouw faculteit, kan je hier gratis gebruik van maken. PAL wordt meestal slecht voor enkele vakken aangeboden. Momenteel is PAL ook slechts beschikbaar aan enkele faculteiten en kringen. Nood aan studeren in groep of wil je gedreven worden door je medestudenten om aan een vak te werken? Neem dan een kijkje bij PAL.

Waarin verschilt Sagio.be van PAL?

Hoewel het verder helpen van studenten overal centraal staat, focust Sagio.be zich op het persoonlijke aspect van de studiebegeleiding waarbij de begeleider de student kan helpen in diens noden. Hierbij gaat het verder dan samen studeren, maar brengt de begeleider zelf studiemethoden, uitleg over de begrippen in de cursus, oefeningen en een studieplan mee.

Samenvatting

Monitoraten       PAL          Sagio.be   
 •  Begeleiding  individueel of in  kleine groepen
 •  Begeleiding in  groepen van  ongeveer 15  studenten
 •  Individuele begeleiding
 •  Professionele  begeleiding
 •  Begeleiding door  oudere studenten
 •  Begeleid door ervaren studenten, zorgvuldig  geselecteerd en opgevolgd door ons HR  team
 •  Verduidelijkende  hulp bij begrippen en  oefeningen
 •  Studeren in groep en  samen aan  oefeningen werken
 •  Persoonlijk studieplan van minimaal 10 uur
 •  Wanneer je hulp  nodig hebt bij slechts  enkele elementen uit  een vak
 •  Wanneer je nood  hebt aan stimulering  van medestudenten  en overleg
 •  Wanneer je hulp nodig hebt bij het studeren  zelf en/of bij het begrijpen van meerdere  elementen uit de cursus evenals het  overzicht van een vak

 

 

 

Partners