Nieuws

Update -- "Zwarte markt voor bijlessen zal toenemen door wetswijziging"

Na deze wetwijziging hebben we samen met Studant, politici en media gecontacteerd om aandacht te krijgen voor dit probleem en de gevolgen van de wetwijziging toe te lichten. We hebben de situatie uitgelegd en uiteindelijk zijn er drie politici, waaronder Hilde Crevits die mee geholpen hebben aan een oplossing.

 

Op 16 maart was er een vergadering met de federale regering, waarop acerta de toestemming heeft gekregen dat een vrijstelling kan aangevraagd worden voor de bijlesgevers. Dit wilt dus zeggen dat Sagio.be en Studant nog steeds hun oude statuut kunnen gebruiken en dat de bijlesgevers geen sociale bijdragen moeten betalen zolang deze minder verdienen dan 1423,9 euro (AJ 2015) op jaarbasis en student zijn.

 

Deze vrijstelling is op twee verantwoordingsstukken gebaseerd. In de eerste plaats doet Sagio.be een schatting dat de bijlesgevers niet meer dan 350 euro per kwartaal zullen verdienen In de tweede plaats doet de bijlesgever een schatting dat deze niet meer dan 350 euro per kwartaal zal verdienen uit haar activiteit van zelfstandige en dat hij/zij als enige zelfstandige activiteit bijlesgever is bij sagio.be.

 

Concreet betekent dit dat bijlesgevers en Sagio.be in de toekomst een extra document moet ondertekenen die de toekomstige inkomsten van hun activiteit als zelfstandig schat. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp kan je altijd mailen naar Legal@sagio.be

 

Partners